Καταγγελία για την άρνηση του Υπουργείου να μας δεχτεί.

Το Σωματείο μας αφού έδωσε αρκετό χρόνο στους υπεύθυνους του Υπουργείου, προχώρησε σε καταγγελία για την απαράδεκτη άρνηση να δεχτούν τους εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων φορτηγατζήδων. Περισσότερα »

Δες πόσα σου μένουν πραγματικά το μήνα μετά τους φόρους και τα τέλη!!!

Συνάδελφοι, έχετε σκεφτεί που μας οδηγεί η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και του παγκόσμιου κεφαλαίου??? Περισσότερα »

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές

Ερώτηση για τις οφειλές που έχουν στο ασφαλιστικό ταμείο και τη μεταβίβαση ή κατάθεση της άδειας για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) και Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Κάθε φορά θα καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι φορτηγατζήδες, κάνοντας δική τους υπόθεση το δικαίωμα στη δουλειά. Τα προβλήματα είναι εδώ και δεν υπάρχει κανένας να τα λύσει, εκτός από εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις 31 Οκτώβρη 2018

Μην τσιμπάς στη νέα τους απάτη! Με τα 11 μέτρα «αποκατάστασης των αδικιών», που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, επιστρέφουν ορισμένα ψίχουλα από την τεράστια κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, για να ξεπλύνουν τη βάρβαρη πολιτική τους στα μάτια σου, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα! Περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

Από 1/1/2014 δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κόβουμε τα παραστατικά με την φόρτωση των εμπορευμάτων όπως προβλεπόταν στο άρθρο 8 του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (νόμος 4093/2012 – ΦΕΚ Α’ 222 και με την τροποποίηση που έγινε με τον νόμο 4223/2013 – ΦΕΚ Α» 287) δηλαδή φορτωτικές και κατάσταση αποστολής αγαθών, κατά περίπτωση.

Όπως είναι ήδη γνωστό σε όλους, δεν έχουμε από 1/1/2014 υποχρέωση να κρατάμε ημερολόγιο, το οποίο υπήρχε ουσιαστικά γιατί υπήρχαν οι φορτωτικές και έπρεπε να υπάρχει συνάρτηση μεταξύ τους.

Σε διευκρινιστική του το Υπουργείο Οικονομικών (Διεύθυνση Βιβλίων και Στοιχείων της Γεν Γραμματείας Εσόδων αναφέρονται τα εξής:

“Οι ανωτέρω υπόχρεοι από 1,1,2014 εκδίδουν τιμολόγια προς άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών προς ιδιώτες με την ολοκλήρωση της παροχής ή με το απαιτητό της αμοιβής ή το τέλος της διαχειριστικής περιόδου ανάλογα την περίπτωση.”

ΥΓ. Στο διευκρινιστικό κείμενο στο τέλος, η μόνη Ομοσπονδία που δεν υπάρχει στην κοινοποίηση είναι η δική μας.

Παρά την παρέμβαση μας στην διεύθυνση του Υπουργείου και τις επανειλημμένες αποστολές παραπόνων για την προσπάθεια του Υπουργείου να “εξαφανίσει” την Ομοσπονδίας μας από τις κοινοποιήσεις, εξακολουθούν να μην μας ειδοποιούν.

Προφανώς τους ενοχλεί που αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε τα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων και δυστυχώς γι αυτούς εμείς δεν καθόμαστε στον καναπέ, περιμένοντας να μας έρθουν …οδηγίες από τα πάνω

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *