Category Archives: ΠΑΣΕΒΕ

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη

Καμία ανοχή στη νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ σχετικά με το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.

Επισημαίνει ότι «παρά τις τυμπανοκρουσίες και τα δημοσιεύματα που συνόδευσαν την εξαγγελία, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δεν προσφέρει απολύτως καμία ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές που πνίγονται από τα χρέη και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα».

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής:

«Οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν αυτή τη φορά την “τιμητική τους” στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας περίτεχνα λυπημένος για την οριακή κατάσταση που έχουν βρεθεί χιλιάδες επαγγελματίες λόγω της γενικευμένης αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών, ανακοίνωσε το “πάγωμα” των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τα δημοσιεύματα που συνόδευσαν την εξαγγελία, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δεν προσφέρει απολύτως καμία ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές που πνίγονται από τα χρέη και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, πρόλαβε να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά βάση στα χρόνια της κρίσης (που έχουν πολλαπλασιαστεί με τους τόκους, τα πρόστιμα και την εισφορά υγείας που δεν έχει κανένα αντίκρισμα στον οφειλέτη), περίοδο που η αναδουλειά κορυφώθηκε και η φοροληστρική πολιτική των κυβερνήσεων οδήγησε χιλιάδες συνάδελφους σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο ίδιος και η κυβέρνησή του ξεχνούν ότι όχι μόνο δεν κατάργησαν αυτούς τους νόμους όπως υπόσχονταν, αντίθετα διατήρησαν τη σκληρή φορολογία από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, αύξησαν το ΦΠΑ, έβαλαν το λιθαράκι τους με την πολιτική τους στη γενικευμένη ακρίβεια που μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια.

Αν οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του ΟΑΕΕ, τις τρέχουσες αποδόσεις του ΦΠΑ, τις τρέχουσες υποχρεώσεις της εφορίας, τις τρέχουσες απαιτήσεις των προμηθευτών και των τραπεζών, τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΔΕΗ, το πανάκριβο πετρέλαιο, τα φροντιστήρια των παιδιών κλπ. δεν θα είχαν χρέη προς το ταμείο του ΟΑΕΕ, δεν θα ήταν επιλογή τους να μένουν χωρίς ασφάλιση, να παραδέρνουν στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.

Συνάδελφοι,

Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να πετύχει με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Και να “πουλήσει” κοινωνική ευαισθησία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την τρέχουσα εισπραξιμότητα του ΟΑΕΕ που έχει πέσει κάτω από 60% λόγω αδυναμίας πληρωμής των αυτοαπασχολούμενων. Φυσικά κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά του Ταμείου και για την πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση.

Οι κοροϊδίες της κυβέρνησης δεν κρύβουν ότι αυτοί οι ίδιοι με την πολιτική τους μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν κρύβουν ότι με τη δική τους νομοθεσία έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες ένας ατελείωτος γύρος κατασχέσεων λογαριασμών, κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όποια νέα ρύθμιση και να γίνει, χιλιάδες από εμάς θα βρεθούν εκτός αυτής πολύ γρήγορα, όπως αποδείχθηκε και με την πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ήδη ένας στους δύο συναδέλφους έχει αποκλειστεί λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Οι κάθε φορά ρυθμίσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα από μόνες τους από τη στιγμή που η αναδουλειά τσακίζει κόκαλα, τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν την αγορά, από τη στιγμή που το ίδιο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που συμπλήρωσε και αυτή η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ισχύ.

Καμία λοιπόν ανοχή στη νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Αρκετά πληρώσαμε την κρίση τους. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ: Για το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Οι αυτοαπασχολούμενοι είχαν αυτή τη φορά την «τιμητική τους» στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας περίτεχνα λυπημένος για την οριακή κατάσταση που έχουν βρεθεί χιλιάδες επαγγελματίες λόγω της γενικευμένης αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών, ανακοίνωσε το «πάγωμα» των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τα δημοσιεύματα που συνόδευσαν την εξαγγελία, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δεν προσφέρει απολύτως καμία ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές που πνίγονται από τα χρέη και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ξανακλέβουν τα αποθεματικά των ταμείων

Για μια ακόμα φορά οι κυβερνήσεις βάζουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων χρησιμοποιώντας τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές σαν εργαλείο για να είναι “νόμιμη” η κλοπή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες δικομματικές ή τρικομματικές κυβερνήσεις, στηρίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο. Την ώρα που προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους ότι, αν δεν ενταχθούν σε ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές, το ταμείο δεν θα έχει να πληρώσει τις συντάξεις , αυτοί έρχονται με την στήριξη των κυβερνητικών ¨συνδικαλιστών” να αρπάξουν ότι έχει απομείνει.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για την κλοπή

Διακήρυξη ΠΑΣΕΒΕ 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Από την Συνδιάσκεψη

ΕΙΣΗΓΗΣΗ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Προχωράμε σήμερα στη 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ.
Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την ιδρυτική συνδιάσκεψη διανύσαμε το δρόμο της συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Κριτήριο μας είναι οι πραγματικές ανάγκες αυτού του κοινωνικού στρώματος, που σήμερα δοκιμάζεται με ιδιαίτερη σκληρότητα, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, τις συνέπειες από την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή:

• Ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος. Τα μονοπώλια και οι πολιτικές που τα υπηρετούν. Αυτοί κατατρώγουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

• Ποιοι είναι βασικοί μας σύμμαχοι. Η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η φτωχή αγροτιά και το αντιμονοπωλιακό της κίνημα. Αυτοί μπορούν να συστρατευτούν στο ίδιο μετερίζι με μας.

• Τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τους στόχους μας. Η συσπείρωση περισσότερων αυτοαπασχολούμενων στα σωματεία, η ενεργή συμμετοχή τους. Έτσι μόνο δυναμώνει το συνδικαλιστικό κίνημα.

• Την διέξοδο στα σημερινά προβλήματα. Την ανάπτυξη των αγώνων. Έτσι ανοίγουν δρόμοι, εμποδίζονται μέτρα, κατακτιούνται λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, υποχωρεί η μοιρολατρία και ο στείρος ατομισμός που μας επιβάλουν.

• Την προοπτική. Έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια, με το λαό στην εξουσία να διαφεντεύει την τύχη του. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας.

Κάναμε βήματα σε σχέση με τους στόχους που είχαμε θέσει πριν από τέσσερα χρόνια;
Και βέβαια κάναμε βήματα. Αλλού μικρότερα, αλλού μεγαλύτερα. Με επίμονη δουλειά, που δεν φαίνεται άμεσα πάντα.