Υποχρεωτικά χρήση POS και στις «Υπηρεσίες μετακόμισης»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4309/11-12-2017, η απόφαση 133473/2017 με την οποία συμπληρώνεται και τροποποιείται η 45231/2017 απόφαση «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν.4446/2016,)». Περισσότερα »

Οι Ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών το 2018!!!

Ένα καλοκαίρι «κόλαση» θα περάσουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες ειδικά αν το 2017 εμφάνισαν αύξηση κερδών στη φορολογική δήλωση όπου αποτυπώθηκαν τα κέρδη του 2016. Περισσότερα »

Αυτοί είναι, αυτούς στηρίζει ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων!!!

Μιλάμε βέβαια για το ΠΣΧΕΜ και τον πρόεδρό του, που για μια ακόμα φορά δεν είπε λέξη για τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου. Που για μια ακόμα φορά αναμάσησε την ίδια «τσίχλα» περί ανυπαρξίας ελέγχων στα αλλοδαπά οχήματα, περί άλλων χωρών που έχουν φτάσει να έχουν δεκάδες φορές μεγαλύτερους στόλους!!! Περισσότερα »

Ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εναντίων της Συρίας

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εναντίων της Συρίας, που έγινε με τη στήριξη και ανοχή των κρατών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα »

Ψήφισμα Ομοσπονδιών για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία.

Σύσκεψη με στόχο την οργάνωση της δουλειάς ενάντια, στα χρέη και τις κατασχέσεις πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απρίλη ύστερα από κάλεσμα Ομοσπονδιών Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων. Περισσότερα »

Κάλεσμα του Σωματείου σε Σύσκεψη στις 27 Απρίλη

Σε καλούμε την Παρασκευή 27 Απρίλη και ώρα 7.00μμ στην σύσκεψη που διοργανώνει το Σωματείο μας στα γραφεία μας, Ιωαννίνων 6 στην Αθήνα. Περισσότερα »

Το Υπόμνημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας στον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κινητοποίηση για την «Απελευθέρωση»

Το παρακάτω υπόμνημα κατέθεσε στον Γ.Γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κόκορη η Ομοσπονδία μας, με την ευκαιρία της συνάντησης που έγινε στις 28 Μάη 2014.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: τον Γ.Γ. ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, κο ΚΟΚΟΡΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 28-5-2014

Χιλιάδες συνάδελφοι μας στον κλάδο της μεταφοράς, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Χιλιάδες από εμάς είναι καταχρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία, προμηθευτές και στον ΟΑΕΕ.
Χιλιάδες συνάδελφοι από τους κλάδους μας λόγο αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, στερούνται της στοιχειώδους ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με κίνδυνο να της υγείας τους και της ζωής.

Μέσα στην κρίση η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και της δημόσιας παροχής υγείας ήρθε πιο έντονα στην επιφάνεια για εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι μας από όλους τους κλάδους:

• Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ «το 1/3 του ενεργού πληθυσμού (3.068.000) δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι πρωτίστως οι άνεργοι, οι περιστασιακά εργαζόμενοι και οι ελευθεροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Όσοι έχασαν την ασφαλιστική ικανότητα κατά βάση δεν έχουν υγειονομική κάλυψη».

• Την ίδια στιγμή, 1 στους 2 συναδέλφους ΕΒΕ δεν μπορούν να καταβάλλουν την εισφορά τους προς τον ΟΑΕΕ μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά αυτοί και οι οικογένειές τους, παρότι έχουν πληρώσει πολλά χρόνια τις εισφορές τους.

• Το δημόσιο αγαθό της υγείας είναι πλέον πανάκριβο και υποβαθμισμένο, μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις συνεχείς υποχρηματοδοτήσεις, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις υγειονομικών.
• Οι ασθενείς πληρώνουν πολύ περισσότερα για την αγορά των φαρμάκων τους, αφού εκτοξεύτηκε η συμμετοχή των ασφαλισμένων από το 9% το 2010 στο 24% σήμερα. Για κάποια φάρμακα, δε, αυξήθηκε το ποσοστό συμμετοχής από το 0% στο 10% ή 25% για τους ασφαλισμένους.

• Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ απειλούνται με μείωση των συντάξεων, για τις οποίες πλήρωσαν και αυτοί και κυρίως οι προηγούμενες γενιές πανάκριβα. Αυτοί που ευθύνονται για το γονάτισμα των Ταμείων είναι όλοι όσοι συνειδητά καταλήστευσαν τα αποθεματικά τους.

• Απομακρύνεται συνεχώς η δυνατότητα του αυτοαπασχολούμενου να βγει κάποια στιγμή στη σύνταξη.

Η ΥΓΕΙΑ και Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ !

Ο στρατηγικός σκοπός Ε.Ε. , κυβερνήσεων και κεφαλαίου ήταν, είναι και θα είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση του αγαθού της Υγείας, προς όφελος των μεγάλων ιατρικών και ασφαλιστικών επιχειρηματικών ομίλων. Η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα πρόνοιας των 200€ και η ιδιωτικοποίηση της. ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ! Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που βλέπουν την κρίση ως «ευκαιρία» για να διαλύσουν τις δημόσιες υποδομές και να μεγαλώσουν την πίτα που θα λυμαίνονται.

Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ μας πεθαίνει πριν την ώρα μας! στα 4 χρόνια της κρίσης μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά 4 έτη!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Μέχρι τώρα τόσο η κυβέρνηση όσο και η διορισμένη διοίκηση του ΟΑΕΕ, μας αντιμετωπίζουν σαν κακοπληρωτές και κλέφτες. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι λόγοι της μη πληρωμής των υπέρογκων ασφαλιστικών είναι αντικειμενικοί.

Απαιτούμε:

• Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

• Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

• Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

• Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.

• Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.

• Να καταργηθεί η ασφαλιστική ενημερότητα για την αντικατάσταση και πώληση του αυτοκινήτου.

• Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

• Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

• Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.

• Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

• Καμία μείωση των συντάξεων.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *