Αυτοί είναι “εκπρόσωποι” των μικρο-φορτηγατζήδων???

Περιδιαβαίνοντας τα μέσα ενημέρωσης βρήκαμε κραυγαλέες περιπτώσεις «συνδικαλιστικής» πρακτικής που σαν βασικό στόχο έχει τη υπεράσπιση των συμφερόντων των εταιριών τους και της «καρέκλας» τους. Σήμερα θα εξετάσουμε τις δύο (2) πρώτες περιπτώσεις «Συνδικα-ληστών». Περισσότερα »

Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά σε όλη σχεδόν την ΑΘΗΝΑ!!!

Επειδή είναι πολλοί οι συνάδελφο που ρωτάνε για αυτό το θέμα παραθέτουμε όλη την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, (ΦΕΚ Β’ 2632/2017) για να γίνει κατανοητό από όλους τους συναδέλφους το ζήτημα της απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης στην Αττική με βάση την απόφαση του Περιφερειακοί Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. (ΑΔΑ: 6Υ6Ξ7Λ7-Κ1Β) Την πρόταση καταψήφισαν μόνο οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Ι. Μανουσογιαννάκης, Χρ. Αγγελονίδη, Α. Μπαλού. Το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή από το δημοσιευμένο πρακτικό της Περιφέρειας. Περισσότερα »

Απαγόρευση διέλευσης από το «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ» αλλά και το ...«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ»!!!

Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στον καθορισμό και την σήμανση των οδών, που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορίας των φορτηγών με το ΦΕΚ Β’ 3769/2017. Το υπουργείο ως δικαιολογία για την απαγόρευση είπε ότι αυτό γίνεται για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, και για να χρυσώσει το χάπι είπε ότι έκανε συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου. Περισσότερα »

Δελτίο Τύπου για την καταστροφική πλημμύρα στην Δυτική Αττική

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει με βαθιά θλίψη τα συλλυπητήρια της, στις οικογένειες όλων των θυμάτων της χθεσινής πλημμύρας, που έπληξε τη Μάνδρα, τη Ν. Πέραμο και τη Μαγούλα και ιδιαιτέρως στην οικογένεια του συναδέλφου μας, οδηγού φορτηγού που χάθηκε σ αυτήν, παλεύοντας για το μεροκάματο. Περισσότερα »

Οδοστρωτήρας το νέο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων

Κινητοποίηση για το Φορολογικό

Τα «μπιλιετάκια» της Εφορίας προστίθενται στα μέτρα που σφίγγουν τη θηλιά στους μικρούς και ενισχύουν τη θέση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Αντιμέτωποι με την άγρια λεηλασία του εισοδήματός τους έρχονται αυτές τις μέρες οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, που λαμβάνουν σταδιακά τα εκκαθαριστικά της Εφορίας. Πέρα από τα μέτρα σκληρής φορολόγησης που έχουν επιβληθεί για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι ίδιοι για πρώτη φορά φέτος θα διαπιστώσουν τι σημαίνει η «αυτοτελής φορολόγηση» των εισοδημάτων τους κατά 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ θα κληθούν να καταβάλλουν το αυξημένο χαράτσι του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που επιβάλλει το νέο φορολογικό πλαίσιο, οι αυτοαπασχολούμενοι προβλέπεται να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 26%, που θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, για εισόδημα μέχρι τα 50.000 ευρώ και με 33% για τα ποσά που θα υπερβαίνουν αυτό το όριο. Για τα 3 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητας, προβλέπεται συντελεστής στο 13% (από το πρώτο ευρώ) και μόνο για το εισόδημα μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Το «τέλος επιτηδεύματος», το χαράτσι που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, εκτινάσσεται στα 650 ευρώ (από 500 ευρώ) στις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και στα 400 ευρώ στις άλλες περιοχές (από 250 που ήταν). Αυξάνεται δηλαδή κατά 250 και 150 ευρώ, αντίστοιχα.

Επομένως, με δεδομένη την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και γενικά την κατάργηση σειρά φοροελαφρύνσεων που αφορούσαν στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης (τόκοι στεγαστικών δανείων, ενοίκια κατοικίας, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.), θα κληθούν να πληρώσουν φόρους – φωτιά το 2014 όλοι οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες, με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος φορολόγησης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2012 η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δήλωσαν ετήσια εισοδήματα κάτω των 24.000 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι η αφαίμαξη αφορά εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ.

«Τεκμαρτή» ληστεία…

Όλοι αυτοί, πλέον, δε θα υπερφορολογηθούν απλώς για τα πενιχρά τους εισοδήματα, αλλά ακόμη και για ανύπαρκτα εισοδήματα, βάσει «αντικειμενικών δαπανών» ή «τεκμηρίων διαβίωσης» που θα προσδιορίζει η Εφορία.

Για παράδειγμα, το τεκμαρτό εισόδημα αυτοαπασχολούμενου με ένα παιδί υπολογίζεται μέχρι 7.000 ευρώ, 9.000 εάν έχει δύο παιδιά και 3.000 ευρώ προσαύξηση για καθένα επιπλέον παιδί. Εάν διαθέτει δικό του σπίτι, ή έχει ένα αυτοκίνητο, θα φορολογηθεί ακόμη περισσότερο, ακόμη και αν η επιχείρησή του κατέγραψε ζημιές. Ακόμη και αν την προηγούμενη χρονιά ζούσε με την οικονομική συνδρομή συγγενών και φίλων, ή τη σύνταξη των γονιών του!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε και η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Ενα σημαντικό τμήμα από τα 10.000 πρώτα «ραβασάκια» κατασχέσεων αφορά αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, των οποίων ο αριθμός με χρέη άνω των 10.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ υπολογίζεται σε τουλάχιστον 150.000.

Δε φτάνει, δηλαδή, που στερούνται στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους, δεν αρκεί που τους απειλούν με συλλήψεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, θα τους επιβάλουν να πληρώσουν και φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν! Μιλάμε δηλαδή για καθολική επίθεση απέναντι σε μία κατηγορία εργαζομένων που μετά βίας προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσει την προσωπική της θέση εργασίας, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα η ατομική επιχείρηση.

Κρίκος στην αλυσίδα των μέτρων

Ωστόσο, τα φορολογικά βάρη που δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, πέρα από τον στυγνό εισπρακτικό τους χαρακτήρα, πρέπει να ιδωθούν εντός του συνολικότερου πλαισίου της στρατηγικής που αντιμετωπίζει τη μικρή επιχείρηση ως «διαρθρωτικό πρόβλημα» της οικονομίας. Με άλλα λόγια, «δένει» απόλυτα με ολόκληρο το πλέγμα των νόμων, των μέτρων και των διατάξεων, που καταστρέφουν τους μικρούς και αντίστροφα βοηθούν τους οικονομικά ισχυρούς να δυναμώσουν κι άλλο.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *