Αυτοί είναι “εκπρόσωποι” των μικρο-φορτηγατζήδων???

Περιδιαβαίνοντας τα μέσα ενημέρωσης βρήκαμε κραυγαλέες περιπτώσεις «συνδικαλιστικής» πρακτικής που σαν βασικό στόχο έχει τη υπεράσπιση των συμφερόντων των εταιριών τους και της «καρέκλας» τους. Σήμερα θα εξετάσουμε τις δύο (2) πρώτες περιπτώσεις «Συνδικα-ληστών». Περισσότερα »

Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά σε όλη σχεδόν την ΑΘΗΝΑ!!!

Επειδή είναι πολλοί οι συνάδελφο που ρωτάνε για αυτό το θέμα παραθέτουμε όλη την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, (ΦΕΚ Β’ 2632/2017) για να γίνει κατανοητό από όλους τους συναδέλφους το ζήτημα της απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης στην Αττική με βάση την απόφαση του Περιφερειακοί Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. (ΑΔΑ: 6Υ6Ξ7Λ7-Κ1Β) Την πρόταση καταψήφισαν μόνο οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Ι. Μανουσογιαννάκης, Χρ. Αγγελονίδη, Α. Μπαλού. Το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή από το δημοσιευμένο πρακτικό της Περιφέρειας. Περισσότερα »

Απαγόρευση διέλευσης από το «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ» αλλά και το ...«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ»!!!

Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στον καθορισμό και την σήμανση των οδών, που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορίας των φορτηγών με το ΦΕΚ Β’ 3769/2017. Το υπουργείο ως δικαιολογία για την απαγόρευση είπε ότι αυτό γίνεται για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, και για να χρυσώσει το χάπι είπε ότι έκανε συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου. Περισσότερα »

Δελτίο Τύπου για την καταστροφική πλημμύρα στην Δυτική Αττική

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει με βαθιά θλίψη τα συλλυπητήρια της, στις οικογένειες όλων των θυμάτων της χθεσινής πλημμύρας, που έπληξε τη Μάνδρα, τη Ν. Πέραμο και τη Μαγούλα και ιδιαιτέρως στην οικογένεια του συναδέλφου μας, οδηγού φορτηγού που χάθηκε σ αυτήν, παλεύοντας για το μεροκάματο. Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Σωματείου για την απαγόρευση διέλευσης από το «παραλλαγμένο» οδικό δίκτυο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Δεν είναι μόνο τα γενικά εισπρακτικά μέτρα (Φόρος εισοδήματος – ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ – Τέλος επιτηδεύματος κλπ), που χτύπησαν εμάς τους φορτηγατζήδες, αλλά και όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ήρθε και το υποχρεωτικό χαράτσι των διοδίων να προστεθεί, για να αυξήσει την βίαιη επίθεση που δεχόμαστε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσίευσε απόφαση  του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, εντάσσοντας μέσα σε αυτό και τις Παλιές Εθνικές Οδούς, αποκαλώντας το συνολικά «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο», εξαπολύοντας ακόμα μια επίθεση σε βάρος μας, αφού με το υποχρεωτικό νέο χαράτσι ανεβαίνει το κόστος της μεταφοράς, με την καταβολή των υπέρογκων διοδίων και έτσι πετσοκόβουν περαιτέρω, το ήδη μειωμένο εισόδημα μας.

Το πρόσχημα για την επιβολή αυτού του χαρατσιού είναι τάχα η ασφάλεια του οδικού δικτύου, που πατάει βέβαια στην αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν τα φορτηγά το τίμημα αυτό. Δεν είναι λύση να μην πηγαίνουν τα φορτηγά από το «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο» (όπως το αποκαλεί ο υπουργός), όπως δεν είναι λύση να χρησιμοποιούμε τους παράδρομους, για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Λύση είναι να καταργηθούν τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο, για να μεταφέρονται τα εμπορεύματα με ασφάλεια και γρήγορα.

Συνάδελφοι,

Την ώρα που με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», αυξάνουν τα χαράτσια, την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσουν τους εφοπλιστές με νόμους, αφού έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, φοροαπαλλάσσουν και τους βιομήχανους, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ενώ σ’ εμάς τον αυξάνουν από την 1η Οκτώβρη, πράγμα που σημαίνει ένα ακόμα χαράτσι, αφού η αύξηση αυτή προσθέτει 10 λεπτά στο λίτρο.

Με τη φορολογία για εμάς να παραμένει ληστρική, να μην υπάρχει αφορολόγητο, να παραμένει ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών και των εργαλείων δουλειάς μας να έχουν ξεκινήσει και με τον κίνδυνο της επαγγελματικής και βιολογικής μας καταστροφής μας να είναι ποιο ορατός από ποτέ, το μόνο που μας μένει είναι η συσπείρωση και ο αγώνας.

Αν υπάρχει ελπίδα να επιβιώσουμε, μέσα σ’ αυτή την «κόλαση», αυτή βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά.

Τώρα ξέρουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση τραβάει τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

Εμείς που ζούμε αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, δεν πρέπει να τσιμπήσουμε στα νέα αφηγήματα της κυβέρνησης περί εξόδου από το τούνελ και περί «δίκαιης ανάπτυξης». Η όποια ανάπτυξη σχεδιάζεται είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων.

Είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα, ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην αναδουλειά και τα χρέη. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν όλοι θέση και προπάντων οι άνθρωποι του μόχθου ακόμα και αν ορισμένοι κρατάνε σήμερα τις αποστάσεις και τις επιφυλάξεις τους.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση κατάργηση της απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών στους παράδρομους, με παράλληλη κατάργηση των διοδίων.

 • Απαλλαγή, όπως στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, για τα φορτηγά μας.

 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή των εργαλείων της δουλειάς μας. Αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, εξοπλισμών, τραπεζικών λογαριασμών, για τους αυτοαπασχολούμενους.

 • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρίες.

 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20000 ευρώ.

 • Επαναφορά αφορολόγητου στις 20000 ατομικό συν 5000 για κάθε παιδί.

 • Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες, με κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη και μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

 • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας και του ΚΕΑΟ για χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομικά τους ασφάλιση.

  Αθήνα 12 Σεπτέμβρη 2016

  Το ΔΣ 

Κοινοποιήστε