Καταγγελία για την άρνηση του Υπουργείου να μας δεχτεί.

Το Σωματείο μας αφού έδωσε αρκετό χρόνο στους υπεύθυνους του Υπουργείου, προχώρησε σε καταγγελία για την απαράδεκτη άρνηση να δεχτούν τους εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων φορτηγατζήδων. Περισσότερα »

Δες πόσα σου μένουν πραγματικά το μήνα μετά τους φόρους και τα τέλη!!!

Συνάδελφοι, έχετε σκεφτεί που μας οδηγεί η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και του παγκόσμιου κεφαλαίου??? Περισσότερα »

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές

Ερώτηση για τις οφειλές που έχουν στο ασφαλιστικό ταμείο και τη μεταβίβαση ή κατάθεση της άδειας για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) και Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Κάθε φορά θα καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι φορτηγατζήδες, κάνοντας δική τους υπόθεση το δικαίωμα στη δουλειά. Τα προβλήματα είναι εδώ και δεν υπάρχει κανένας να τα λύσει, εκτός από εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις 31 Οκτώβρη 2018

Μην τσιμπάς στη νέα τους απάτη! Με τα 11 μέτρα «αποκατάστασης των αδικιών», που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, επιστρέφουν ορισμένα ψίχουλα από την τεράστια κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, για να ξεπλύνουν τη βάρβαρη πολιτική τους στα μάτια σου, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα! Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Σωματείου για την απαγόρευση διέλευσης από το «παραλλαγμένο» οδικό δίκτυο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Δεν είναι μόνο τα γενικά εισπρακτικά μέτρα (Φόρος εισοδήματος – ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ – Τέλος επιτηδεύματος κλπ), που χτύπησαν εμάς τους φορτηγατζήδες, αλλά και όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ήρθε και το υποχρεωτικό χαράτσι των διοδίων να προστεθεί, για να αυξήσει την βίαιη επίθεση που δεχόμαστε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσίευσε απόφαση  του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, εντάσσοντας μέσα σε αυτό και τις Παλιές Εθνικές Οδούς, αποκαλώντας το συνολικά «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο», εξαπολύοντας ακόμα μια επίθεση σε βάρος μας, αφού με το υποχρεωτικό νέο χαράτσι ανεβαίνει το κόστος της μεταφοράς, με την καταβολή των υπέρογκων διοδίων και έτσι πετσοκόβουν περαιτέρω, το ήδη μειωμένο εισόδημα μας.

Το πρόσχημα για την επιβολή αυτού του χαρατσιού είναι τάχα η ασφάλεια του οδικού δικτύου, που πατάει βέβαια στην αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν τα φορτηγά το τίμημα αυτό. Δεν είναι λύση να μην πηγαίνουν τα φορτηγά από το «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο» (όπως το αποκαλεί ο υπουργός), όπως δεν είναι λύση να χρησιμοποιούμε τους παράδρομους, για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Λύση είναι να καταργηθούν τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο, για να μεταφέρονται τα εμπορεύματα με ασφάλεια και γρήγορα.

Συνάδελφοι,

Την ώρα που με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», αυξάνουν τα χαράτσια, την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσουν τους εφοπλιστές με νόμους, αφού έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, φοροαπαλλάσσουν και τους βιομήχανους, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ενώ σ’ εμάς τον αυξάνουν από την 1η Οκτώβρη, πράγμα που σημαίνει ένα ακόμα χαράτσι, αφού η αύξηση αυτή προσθέτει 10 λεπτά στο λίτρο.

Με τη φορολογία για εμάς να παραμένει ληστρική, να μην υπάρχει αφορολόγητο, να παραμένει ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών και των εργαλείων δουλειάς μας να έχουν ξεκινήσει και με τον κίνδυνο της επαγγελματικής και βιολογικής μας καταστροφής μας να είναι ποιο ορατός από ποτέ, το μόνο που μας μένει είναι η συσπείρωση και ο αγώνας.

Αν υπάρχει ελπίδα να επιβιώσουμε, μέσα σ’ αυτή την «κόλαση», αυτή βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά.

Τώρα ξέρουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση τραβάει τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

Εμείς που ζούμε αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, δεν πρέπει να τσιμπήσουμε στα νέα αφηγήματα της κυβέρνησης περί εξόδου από το τούνελ και περί «δίκαιης ανάπτυξης». Η όποια ανάπτυξη σχεδιάζεται είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων.

Είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα, ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην αναδουλειά και τα χρέη. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν όλοι θέση και προπάντων οι άνθρωποι του μόχθου ακόμα και αν ορισμένοι κρατάνε σήμερα τις αποστάσεις και τις επιφυλάξεις τους.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση κατάργηση της απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών στους παράδρομους, με παράλληλη κατάργηση των διοδίων.

 • Απαλλαγή, όπως στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, για τα φορτηγά μας.

 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή των εργαλείων της δουλειάς μας. Αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, εξοπλισμών, τραπεζικών λογαριασμών, για τους αυτοαπασχολούμενους.

 • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρίες.

 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20000 ευρώ.

 • Επαναφορά αφορολόγητου στις 20000 ατομικό συν 5000 για κάθε παιδί.

 • Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες, με κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη και μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

 • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας και του ΚΕΑΟ για χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομικά τους ασφάλιση.

  Αθήνα 12 Σεπτέμβρη 2016

  Το ΔΣ 

Κοινοποιήστε