Αυτοί είναι, αυτούς στηρίζει ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων!!!

Μιλάμε βέβαια για το ΠΣΧΕΜ και τον πρόεδρό του, που για μια ακόμα φορά δεν είπε λέξη για τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου. Που για μια ακόμα φορά αναμάσησε την ίδια «τσίχλα» περί ανυπαρξίας ελέγχων στα αλλοδαπά οχήματα, περί άλλων χωρών που έχουν φτάσει να έχουν δεκάδες φορές μεγαλύτερους στόλους!!! Περισσότερα »

Ψήφισμα Ομοσπονδιών για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία.

Σύσκεψη με στόχο την οργάνωση της δουλειάς ενάντια, στα χρέη και τις κατασχέσεις πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απρίλη ύστερα από κάλεσμα Ομοσπονδιών Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων. Περισσότερα »

Παράταση καταβολής εισφορών Μαρτίου 2018

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α Α) Την παράταση της καταβολής της τρέχουσας εισφοράς μηνός Μαρτίου 2018 Μη Μισθωτών ασφαλισμένων μέχρι 18-05-2018, προκειμένου να διασφαλιστεί η εισπραξιμότητα της ανωτέρω εισφοράς και παράλληλα να διατηρηθούν τα ευεργετήματα και δικαιώματα (ασφαλιστική ικανότητα, ενημερότητα κλπ) που είναι συνδεδεμένα με αυτή. Περισσότερα »

Ανακοίνωση – Κάλεσμα διαμαρτυρίας στο Υπ. Μεταφορών

Συνάδελφε, Η ανάπτυξη για τον κλάδο μας έχει ήδη έρθει, για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Για τον αυτοαπασχολούμενο ανάπτυξη σημαίνει εντατικοποίηση με ασφυκτικές συμβάσεις από τις εταιρίες, και πολύ μικρότερο μεροκάματο. Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση Ομοσπονδιών: Για την αυτοαποκαλούμενη “Κοινωνική συμμαχία”

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν Ομοσπονδίες Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων, μετά την ανακοίνωση της, υπέρ των «μεγάλων», ψευδεπίγραφης «Κοινωνικής Συμμαχίας» που σύστησαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, μαζί με τις ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Σωματείου για την απαγόρευση διέλευσης από το «παραλλαγμένο» οδικό δίκτυο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Δεν είναι μόνο τα γενικά εισπρακτικά μέτρα (Φόρος εισοδήματος – ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ – Τέλος επιτηδεύματος κλπ), που χτύπησαν εμάς τους φορτηγατζήδες, αλλά και όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ήρθε και το υποχρεωτικό χαράτσι των διοδίων να προστεθεί, για να αυξήσει την βίαιη επίθεση που δεχόμαστε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσίευσε απόφαση  του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, εντάσσοντας μέσα σε αυτό και τις Παλιές Εθνικές Οδούς, αποκαλώντας το συνολικά «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο», εξαπολύοντας ακόμα μια επίθεση σε βάρος μας, αφού με το υποχρεωτικό νέο χαράτσι ανεβαίνει το κόστος της μεταφοράς, με την καταβολή των υπέρογκων διοδίων και έτσι πετσοκόβουν περαιτέρω, το ήδη μειωμένο εισόδημα μας.

Το πρόσχημα για την επιβολή αυτού του χαρατσιού είναι τάχα η ασφάλεια του οδικού δικτύου, που πατάει βέβαια στην αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουν τα φορτηγά το τίμημα αυτό. Δεν είναι λύση να μην πηγαίνουν τα φορτηγά από το «παραλλαγμένο οδικό δίκτυο» (όπως το αποκαλεί ο υπουργός), όπως δεν είναι λύση να χρησιμοποιούμε τους παράδρομους, για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Λύση είναι να καταργηθούν τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο, για να μεταφέρονται τα εμπορεύματα με ασφάλεια και γρήγορα.

Συνάδελφοι,

Την ώρα που με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», αυξάνουν τα χαράτσια, την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσουν τους εφοπλιστές με νόμους, αφού έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, φοροαπαλλάσσουν και τους βιομήχανους, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ενώ σ’ εμάς τον αυξάνουν από την 1η Οκτώβρη, πράγμα που σημαίνει ένα ακόμα χαράτσι, αφού η αύξηση αυτή προσθέτει 10 λεπτά στο λίτρο.

Με τη φορολογία για εμάς να παραμένει ληστρική, να μην υπάρχει αφορολόγητο, να παραμένει ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών και των εργαλείων δουλειάς μας να έχουν ξεκινήσει και με τον κίνδυνο της επαγγελματικής και βιολογικής μας καταστροφής μας να είναι ποιο ορατός από ποτέ, το μόνο που μας μένει είναι η συσπείρωση και ο αγώνας.

Αν υπάρχει ελπίδα να επιβιώσουμε, μέσα σ’ αυτή την «κόλαση», αυτή βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά.

Τώρα ξέρουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση τραβάει τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

Εμείς που ζούμε αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, δεν πρέπει να τσιμπήσουμε στα νέα αφηγήματα της κυβέρνησης περί εξόδου από το τούνελ και περί «δίκαιης ανάπτυξης». Η όποια ανάπτυξη σχεδιάζεται είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων.

Είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα, ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην αναδουλειά και τα χρέη. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν όλοι θέση και προπάντων οι άνθρωποι του μόχθου ακόμα και αν ορισμένοι κρατάνε σήμερα τις αποστάσεις και τις επιφυλάξεις τους.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση κατάργηση της απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών στους παράδρομους, με παράλληλη κατάργηση των διοδίων.

 • Απαλλαγή, όπως στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, για τα φορτηγά μας.

 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή των εργαλείων της δουλειάς μας. Αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, εξοπλισμών, τραπεζικών λογαριασμών, για τους αυτοαπασχολούμενους.

 • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρίες.

 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20000 ευρώ.

 • Επαναφορά αφορολόγητου στις 20000 ατομικό συν 5000 για κάθε παιδί.

 • Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες, με κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη και μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

 • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας και του ΚΕΑΟ για χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομικά τους ασφάλιση.

  Αθήνα 12 Σεπτέμβρη 2016

  Το ΔΣ 

Κοινοποιήστε