Ανακοίνωση – Κάλεσμα διαμαρτυρίας στο Υπ. Μεταφορών

Συνάδελφε, Η ανάπτυξη για τον κλάδο μας έχει ήδη έρθει, για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Για τον αυτοαπασχολούμενο ανάπτυξη σημαίνει εντατικοποίηση με ασφυκτικές συμβάσεις από τις εταιρίες, και πολύ μικρότερο μεροκάματο. Περισσότερα »

Καταγγελία για την άρνηση του Υπουργείου να μας δεχτεί.

Το Σωματείο μας αφού έδωσε αρκετό χρόνο στους υπεύθυνους του Υπουργείου, προχώρησε σε καταγγελία για την απαράδεκτη άρνηση να δεχτούν τους εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων φορτηγατζήδων. Περισσότερα »

Δες πόσα σου μένουν πραγματικά το μήνα μετά τους φόρους και τα τέλη!!!

Συνάδελφοι, έχετε σκεφτεί που μας οδηγεί η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και του παγκόσμιου κεφαλαίου??? Περισσότερα »

Πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Στη διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την «αρχιτεκτονική» των προστίμων για την αδήλωτη εργασία. Η ισχύς του ξεκινά μετά την έκδοση και σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Απευθυνόμαστε σε εσένα συνάδελφε που δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα γιατί μας φορολογούν από το πρώτο ευρώ, μας στερούν δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες, μας εξαναγκάζουν να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, μας κόβουν παροχές υγείας και πρόνοιας. Δίκαια λοιπόν αγανακτείς που αναγκάζεσαι να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνεις τα χαράτσια που σου έχουν φορτώσει και να πας ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένειά σου, όμως αυτή η αγανάκτηση να μην γίνεται φρένο στις απαιτήσεις σου, για μια ζωή με δικαιώματα. Περισσότερα »

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές

Ερώτηση για τις οφειλές που έχουν στο ασφαλιστικό ταμείο και τη μεταβίβαση ή κατάθεση της άδειας για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) και Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Περισσότερα »

Για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, βάζοντας αυτήν τη φορά στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές. Δεν πτοούνται και ψηφίζουν νόμο με την πραξικοπηματική, όπως την αποκαλούσαν πριν γίνουν κυβέρνηση για να κλέψουν την ψήφο του λαού, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Γνωρίζουν βέβαια ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκατ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δεν δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα.

Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ. Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατέλειωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συναδέλφους το όποιο δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά, αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. ευρώ. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση με την τακτική της επιβεβαιώνει ότι η επιβίωση των Ταμείων, η διατήρηση του δικαιώματος στην Ασφάλιση, στην Υγεία και την Περίθαλψη δεν είναι στα σχέδιά της.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για εκσυγχρονισμό του Ασφαλιστικού πρέπει να μας πονηρέψουν. Μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους διάφορους επιχειρηματίες, που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του λαού, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο ακόμα και τις στοιχειώδεις μας ανάγκες.

Ηταν όλοι εκεί: Π.Σ.Χ.Ε.Μ Πέτρος Σκουλικίδης, Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α Γιώργος Παπούλιας, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Βασίλης Τζιμοράγκας, ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημήτρης Παντελίδης, ΕΥΒΟΙΑΣ Θεόφιλος Καρκαλής, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ Άγγελος Φαλάρης και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αντώνης Νούλας.

Και βέβαια οι ΣΥΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙ δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Δεν κάνουν ούτε το τυπικό, να βγάλουν έστω ένα Δελτίο Τύπου για τα «μάτια του κόσμου» και να διαμαρτυρηθούν, αλλά ξεχάσαμε γι αυτούς «υπάρχει μόνο το …φορτηγό» όπως έλεγε το σύνθημα που φώναζαν τα τσιράκια τους στις συνελεύσεις για να μην ακούγετε η φωνή των αυτοαπασχολούμενων.

Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν γνωριμίες με τις κυβερνήσεις. Να κάνουν γνωριμίες διαπραγματευόμενοι τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των εταιριών τους, ελπίζοντας ότι η …ελπίδα θα έρθει γι αυτούς και τις εταιρίες τους.

Όμως συνάδελφοι, ίδιοι ήταν όταν ξεπούλησαν την απεργία μας το 2010, ίδιοι είναι και ίδιοι θα παραμείνουν όσο δεν τους πετάμε στον «κάλαθο των αχρήστων», όσο δεν συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο των Αυτοαπασχολούμενων να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη για κατάργηση μνημονίων,εφαρμοστικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

1ης ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ