Αυτοί είναι “εκπρόσωποι” των μικρο-φορτηγατζήδων???

Περιδιαβαίνοντας τα μέσα ενημέρωσης βρήκαμε κραυγαλέες περιπτώσεις «συνδικαλιστικής» πρακτικής που σαν βασικό στόχο έχει τη υπεράσπιση των συμφερόντων των εταιριών τους και της «καρέκλας» τους. Σήμερα θα εξετάσουμε τις δύο (2) πρώτες περιπτώσεις «Συνδικα-ληστών». Περισσότερα »

Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά σε όλη σχεδόν την ΑΘΗΝΑ!!!

Επειδή είναι πολλοί οι συνάδελφο που ρωτάνε για αυτό το θέμα παραθέτουμε όλη την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, (ΦΕΚ Β’ 2632/2017) για να γίνει κατανοητό από όλους τους συναδέλφους το ζήτημα της απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης στην Αττική με βάση την απόφαση του Περιφερειακοί Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. (ΑΔΑ: 6Υ6Ξ7Λ7-Κ1Β) Την πρόταση καταψήφισαν μόνο οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Ι. Μανουσογιαννάκης, Χρ. Αγγελονίδη, Α. Μπαλού. Το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή από το δημοσιευμένο πρακτικό της Περιφέρειας. Περισσότερα »

Απαγόρευση διέλευσης από το «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ» αλλά και το ...«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ»!!!

Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στον καθορισμό και την σήμανση των οδών, που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορίας των φορτηγών με το ΦΕΚ Β’ 3769/2017. Το υπουργείο ως δικαιολογία για την απαγόρευση είπε ότι αυτό γίνεται για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, και για να χρυσώσει το χάπι είπε ότι έκανε συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου. Περισσότερα »

Δελτίο Τύπου για την καταστροφική πλημμύρα στην Δυτική Αττική

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει με βαθιά θλίψη τα συλλυπητήρια της, στις οικογένειες όλων των θυμάτων της χθεσινής πλημμύρας, που έπληξε τη Μάνδρα, τη Ν. Πέραμο και τη Μαγούλα και ιδιαιτέρως στην οικογένεια του συναδέλφου μας, οδηγού φορτηγού που χάθηκε σ αυτήν, παλεύοντας για το μεροκάματο. Περισσότερα »

Για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, βάζοντας αυτήν τη φορά στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές. Δεν πτοούνται και ψηφίζουν νόμο με την πραξικοπηματική, όπως την αποκαλούσαν πριν γίνουν κυβέρνηση για να κλέψουν την ψήφο του λαού, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Γνωρίζουν βέβαια ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκατ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δεν δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα.

Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ. Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατέλειωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συναδέλφους το όποιο δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά, αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. ευρώ. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση με την τακτική της επιβεβαιώνει ότι η επιβίωση των Ταμείων, η διατήρηση του δικαιώματος στην Ασφάλιση, στην Υγεία και την Περίθαλψη δεν είναι στα σχέδιά της.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για εκσυγχρονισμό του Ασφαλιστικού πρέπει να μας πονηρέψουν. Μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους διάφορους επιχειρηματίες, που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του λαού, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο ακόμα και τις στοιχειώδεις μας ανάγκες.

Ηταν όλοι εκεί: Π.Σ.Χ.Ε.Μ Πέτρος Σκουλικίδης, Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α Γιώργος Παπούλιας, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Βασίλης Τζιμοράγκας, ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημήτρης Παντελίδης, ΕΥΒΟΙΑΣ Θεόφιλος Καρκαλής, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ Άγγελος Φαλάρης και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αντώνης Νούλας.

Και βέβαια οι ΣΥΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙ δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Δεν κάνουν ούτε το τυπικό, να βγάλουν έστω ένα Δελτίο Τύπου για τα «μάτια του κόσμου» και να διαμαρτυρηθούν, αλλά ξεχάσαμε γι αυτούς «υπάρχει μόνο το …φορτηγό» όπως έλεγε το σύνθημα που φώναζαν τα τσιράκια τους στις συνελεύσεις για να μην ακούγετε η φωνή των αυτοαπασχολούμενων.

Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν γνωριμίες με τις κυβερνήσεις. Να κάνουν γνωριμίες διαπραγματευόμενοι τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των εταιριών τους, ελπίζοντας ότι η …ελπίδα θα έρθει γι αυτούς και τις εταιρίες τους.

Όμως συνάδελφοι, ίδιοι ήταν όταν ξεπούλησαν την απεργία μας το 2010, ίδιοι είναι και ίδιοι θα παραμείνουν όσο δεν τους πετάμε στον «κάλαθο των αχρήστων», όσο δεν συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο των Αυτοαπασχολούμενων να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη για κατάργηση μνημονίων,εφαρμοστικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

1ης ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ