Καταγγελία για την άρνηση του Υπουργείου να μας δεχτεί.

Το Σωματείο μας αφού έδωσε αρκετό χρόνο στους υπεύθυνους του Υπουργείου, προχώρησε σε καταγγελία για την απαράδεκτη άρνηση να δεχτούν τους εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων φορτηγατζήδων. Περισσότερα »

Δες πόσα σου μένουν πραγματικά το μήνα μετά τους φόρους και τα τέλη!!!

Συνάδελφοι, έχετε σκεφτεί που μας οδηγεί η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και του παγκόσμιου κεφαλαίου??? Περισσότερα »

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές

Ερώτηση για τις οφειλές που έχουν στο ασφαλιστικό ταμείο και τη μεταβίβαση ή κατάθεση της άδειας για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) και Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Κάθε φορά θα καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι φορτηγατζήδες, κάνοντας δική τους υπόθεση το δικαίωμα στη δουλειά. Τα προβλήματα είναι εδώ και δεν υπάρχει κανένας να τα λύσει, εκτός από εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις 31 Οκτώβρη 2018

Μην τσιμπάς στη νέα τους απάτη! Με τα 11 μέτρα «αποκατάστασης των αδικιών», που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, επιστρέφουν ορισμένα ψίχουλα από την τεράστια κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, για να ξεπλύνουν τη βάρβαρη πολιτική τους στα μάτια σου, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα! Περισσότερα »

Για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, βάζοντας αυτήν τη φορά στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές. Δεν πτοούνται και ψηφίζουν νόμο με την πραξικοπηματική, όπως την αποκαλούσαν πριν γίνουν κυβέρνηση για να κλέψουν την ψήφο του λαού, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Γνωρίζουν βέβαια ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκατ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δεν δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα.

Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ. Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατέλειωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συναδέλφους το όποιο δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά, αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. ευρώ. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση με την τακτική της επιβεβαιώνει ότι η επιβίωση των Ταμείων, η διατήρηση του δικαιώματος στην Ασφάλιση, στην Υγεία και την Περίθαλψη δεν είναι στα σχέδιά της.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους “θεσμούς” για εκσυγχρονισμό του Ασφαλιστικού πρέπει να μας πονηρέψουν. Μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους διάφορους επιχειρηματίες, που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του λαού, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο ακόμα και τις στοιχειώδεις μας ανάγκες.

Ηταν όλοι εκεί: Π.Σ.Χ.Ε.Μ Πέτρος Σκουλικίδης, Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α Γιώργος Παπούλιας, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Βασίλης Τζιμοράγκας, ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημήτρης Παντελίδης, ΕΥΒΟΙΑΣ Θεόφιλος Καρκαλής, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ Άγγελος Φαλάρης και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αντώνης Νούλας.

Και βέβαια οι ΣΥΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙ δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Δεν κάνουν ούτε το τυπικό, να βγάλουν έστω ένα Δελτίο Τύπου για τα “μάτια του κόσμου” και να διαμαρτυρηθούν, αλλά ξεχάσαμε γι αυτούς “υπάρχει μόνο το …φορτηγό” όπως έλεγε το σύνθημα που φώναζαν τα τσιράκια τους στις συνελεύσεις για να μην ακούγετε η φωνή των αυτοαπασχολούμενων.

Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν γνωριμίες με τις κυβερνήσεις. Να κάνουν γνωριμίες διαπραγματευόμενοι τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των εταιριών τους, ελπίζοντας ότι η …ελπίδα θα έρθει γι αυτούς και τις εταιρίες τους.

Όμως συνάδελφοι, ίδιοι ήταν όταν ξεπούλησαν την απεργία μας το 2010, ίδιοι είναι και ίδιοι θα παραμείνουν όσο δεν τους πετάμε στον “κάλαθο των αχρήστων”, όσο δεν συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο των Αυτοαπασχολούμενων να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη για κατάργηση μνημονίων,εφαρμοστικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

1ης ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ