Υποχρεωτικά χρήση POS και στις «Υπηρεσίες μετακόμισης»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4309/11-12-2017, η απόφαση 133473/2017 με την οποία συμπληρώνεται και τροποποιείται η 45231/2017 απόφαση «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν.4446/2016,)». Περισσότερα »

Οι Ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών το 2018!!!

Ένα καλοκαίρι «κόλαση» θα περάσουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες ειδικά αν το 2017 εμφάνισαν αύξηση κερδών στη φορολογική δήλωση όπου αποτυπώθηκαν τα κέρδη του 2016. Περισσότερα »

Αυτοί είναι, αυτούς στηρίζει ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι συναδέλφων!!!

Μιλάμε βέβαια για το ΠΣΧΕΜ και τον πρόεδρό του, που για μια ακόμα φορά δεν είπε λέξη για τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου. Που για μια ακόμα φορά αναμάσησε την ίδια «τσίχλα» περί ανυπαρξίας ελέγχων στα αλλοδαπά οχήματα, περί άλλων χωρών που έχουν φτάσει να έχουν δεκάδες φορές μεγαλύτερους στόλους!!! Περισσότερα »

Ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εναντίων της Συρίας

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εναντίων της Συρίας, που έγινε με τη στήριξη και ανοχή των κρατών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα »

Ψήφισμα Ομοσπονδιών για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία.

Σύσκεψη με στόχο την οργάνωση της δουλειάς ενάντια, στα χρέη και τις κατασχέσεις πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απρίλη ύστερα από κάλεσμα Ομοσπονδιών Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων. Περισσότερα »

Κάλεσμα του Σωματείου σε Σύσκεψη στις 27 Απρίλη

Σε καλούμε την Παρασκευή 27 Απρίλη και ώρα 7.00μμ στην σύσκεψη που διοργανώνει το Σωματείο μας στα γραφεία μας, Ιωαννίνων 6 στην Αθήνα. Περισσότερα »

Για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, βάζοντας αυτήν τη φορά στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές. Δεν πτοούνται και ψηφίζουν νόμο με την πραξικοπηματική, όπως την αποκαλούσαν πριν γίνουν κυβέρνηση για να κλέψουν την ψήφο του λαού, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Γνωρίζουν βέβαια ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκατ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δεν δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα.

Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ. Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατέλειωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συναδέλφους το όποιο δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά, αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. ευρώ. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση με την τακτική της επιβεβαιώνει ότι η επιβίωση των Ταμείων, η διατήρηση του δικαιώματος στην Ασφάλιση, στην Υγεία και την Περίθαλψη δεν είναι στα σχέδιά της.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για εκσυγχρονισμό του Ασφαλιστικού πρέπει να μας πονηρέψουν. Μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους διάφορους επιχειρηματίες, που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του λαού, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο ακόμα και τις στοιχειώδεις μας ανάγκες.

Ηταν όλοι εκεί: Π.Σ.Χ.Ε.Μ Πέτρος Σκουλικίδης, Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α Γιώργος Παπούλιας, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Βασίλης Τζιμοράγκας, ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημήτρης Παντελίδης, ΕΥΒΟΙΑΣ Θεόφιλος Καρκαλής, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ Άγγελος Φαλάρης και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αντώνης Νούλας.

Και βέβαια οι ΣΥΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΙ δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους. Δεν κάνουν ούτε το τυπικό, να βγάλουν έστω ένα Δελτίο Τύπου για τα «μάτια του κόσμου» και να διαμαρτυρηθούν, αλλά ξεχάσαμε γι αυτούς «υπάρχει μόνο το …φορτηγό» όπως έλεγε το σύνθημα που φώναζαν τα τσιράκια τους στις συνελεύσεις για να μην ακούγετε η φωνή των αυτοαπασχολούμενων.

Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν γνωριμίες με τις κυβερνήσεις. Να κάνουν γνωριμίες διαπραγματευόμενοι τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των εταιριών τους, ελπίζοντας ότι η …ελπίδα θα έρθει γι αυτούς και τις εταιρίες τους.

Όμως συνάδελφοι, ίδιοι ήταν όταν ξεπούλησαν την απεργία μας το 2010, ίδιοι είναι και ίδιοι θα παραμείνουν όσο δεν τους πετάμε στον «κάλαθο των αχρήστων», όσο δεν συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο των Αυτοαπασχολούμενων να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη για κατάργηση μνημονίων,εφαρμοστικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

1ης ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ