Αυτοί είναι “εκπρόσωποι” των μικρο-φορτηγατζήδων???

Περιδιαβαίνοντας τα μέσα ενημέρωσης βρήκαμε κραυγαλέες περιπτώσεις «συνδικαλιστικής» πρακτικής που σαν βασικό στόχο έχει τη υπεράσπιση των συμφερόντων των εταιριών τους και της «καρέκλας» τους. Σήμερα θα εξετάσουμε τις δύο (2) πρώτες περιπτώσεις «Συνδικα-ληστών». Περισσότερα »

Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά σε όλη σχεδόν την ΑΘΗΝΑ!!!

Επειδή είναι πολλοί οι συνάδελφο που ρωτάνε για αυτό το θέμα παραθέτουμε όλη την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, (ΦΕΚ Β’ 2632/2017) για να γίνει κατανοητό από όλους τους συναδέλφους το ζήτημα της απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης στην Αττική με βάση την απόφαση του Περιφερειακοί Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. (ΑΔΑ: 6Υ6Ξ7Λ7-Κ1Β) Την πρόταση καταψήφισαν μόνο οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Ι. Μανουσογιαννάκης, Χρ. Αγγελονίδη, Α. Μπαλού. Το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή από το δημοσιευμένο πρακτικό της Περιφέρειας. Περισσότερα »

Απαγόρευση διέλευσης από το «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ» αλλά και το ...«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ»!!!

Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στον καθορισμό και την σήμανση των οδών, που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες απαγορεύεται η κυκλοφορίας των φορτηγών με το ΦΕΚ Β’ 3769/2017. Το υπουργείο ως δικαιολογία για την απαγόρευση είπε ότι αυτό γίνεται για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, και για να χρυσώσει το χάπι είπε ότι έκανε συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου. Περισσότερα »

Δελτίο Τύπου για την καταστροφική πλημμύρα στην Δυτική Αττική

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει με βαθιά θλίψη τα συλλυπητήρια της, στις οικογένειες όλων των θυμάτων της χθεσινής πλημμύρας, που έπληξε τη Μάνδρα, τη Ν. Πέραμο και τη Μαγούλα και ιδιαιτέρως στην οικογένεια του συναδέλφου μας, οδηγού φορτηγού που χάθηκε σ αυτήν, παλεύοντας για το μεροκάματο. Περισσότερα »

ΟΒΣΑ: Παρεμβάσεις αγωνιστικής αλληλεγγύης μπροστά στις γιορτές

Δύο άμεσες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της αγωνιστικής αλληλεγγύης μπροστά στις γιορτές αποφάσισε στην πρώτη του συνεδρίαση το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τριτόνων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν. Αττικής (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας – Κολωνός), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων.

Στη συνέχεια, στις 11 Γενάρη, στις 11 το πρωί, το Σωματείο των Υδραυλικών (Πέτρου Ράλλη και Σαλαμινίας 9) διοργανώνει γιορτή για τα μικρά παιδιά, που θα περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, λιχουδιές και δώρα για τα παιδιά και άλλες εκπλήξεις.

Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, για «να εντοπίσουμε όλους τους συναδέλφους με οξυμένο πρόβλημα, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φτιαχτεί κατάσταση με τα συγκεντρωμένα ονόματα, τηλέφωνα των συναδέλφων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα σε κάθε σωματείο», όπως αναφέρει, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, πολλοί συνάδελφοί μας χτυπήθηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, να μείνουν άνεργοι και να αδυνατούν να παρέχουν ακόμα και τα απαραίτητα στις οικογένειές τους».

Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν «να γίνουν αναλυτικές συζητήσεις, να γίνουν συσκέψεις, συνελεύσεις, περιοδείες με ανακοινώσεις στους συναδέλφους μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά» και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί, στα κεντρικά του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22), για τα απαράδεκτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ από το Σύλλογο της Α’ Αθήνας.

Αναφερόμενη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, η ΟΒΣΑ επισημαίνει την αύξηση των αντιπροσώπων (από 10 σε 11), τονίζοντας ότι συμμετείχαν πιο πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα η ΟΒΣΑ να βγει πιο μαζική και πιο δυνατή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *